2015. július 17., péntek

Manager betegségek

Mi a manager betegség?

A manager betegség összefoglaló neve azoknak a testi-lelki betegségeknek és tüneteknek, melyek gyakran alakulnak ki azoknál, akik állandó készenléti állapotban és tartósan nagy feszültségnyomás alatt élnek.  

Neked is lehet manager betegséged

Természetesen ez a készenlét és a feszültség bárki életében megjelenhet, azonban jellemzően kialakul mindazoknál, akik vezetői feladatot látnak el.

A készenléti állapot teszi

Belső szerveink működését az idegrendszerünk szabályozza.
Váratlan probléma, vita, fokozott döntési helyzet, bármilyen vészhelyzet esetén idegrendszerünk RIADÓ jelzést ad, felkészítve a testet a menekülésre, támadásra, a veszély elhárítására.

Állandó készültség

Folyamatos készenléti állapotban megnő a pulzusszám, vérnyomás, vércukorszint, szervezet fokozottan működik. Ez a nagy fordulatszám, egy idő után visszafordíthatatlan károsodást okoz a szervezetben és kialakulnak különféle betegségek.
Ezek a teljesség igénye nélkül:

Önvizsgálat

A komolyabb betegségek kialakulását megfelelő odafigyeléssel el lehet kerülni. Folyamatosan figyeld magad, szervezeted, és ha bármelyik a fentiek közül előfordul nálad, fogyaszd azokat az egészséget megőrző táplálékokat, alkalmazd azokat a módszereket, melyeket megoldást jelenthetnek számodra is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése